[Ask] Can sent but can't receive email from Gmail

Discussion in 'Software Hosting dan Control Panel' started by mazrendra, 22 Jul 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mazrendra

    mazrendra New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ada yang pernah ngalami gak??
    Cpanel bisa kirim email ke Gmail tapi gak bisa nrima email dari Gmail doank, untuk semua server email lain bisa nrima.

    Mungkin para tetua bisa bantu newbie ini..
     
  2. bedebah

    bedebah Apprentice 2.0

    Messages:
    582
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
  3. mazrendra

    mazrendra New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gak ada tuh di blacklist_from nya..
     
  4. sangradja

    sangradja New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    biasanya klo email gagal dikirim, si pengirim (berarti dari Gmail) bakalan kasih notifikasi errornya apa (mailer daemon gitu)... Biasanya dari situlah kita bisa tahu letak masalahnya. CMIIW
     
  5. nicosoftmedia

    nicosoftmedia (RIP) Community Guide

    Messages:
    2,025
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Biasanya ada masalah di Portnya. Coba cek konfigurasi port atau konfigurasi MXnya. Kemungkinan bisa jadi masalah juga disana.
     
  6. mazrendra

    mazrendra New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Aku dapetnya

    This is an automatically generated Delivery Status Notification

    THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

    YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

    Delivery to the following recipient has been delayed:

    mazrendra@mydomain.com

    Message will be retried for 2 more day(s)

    Technical details of temporary failure:
    The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=7720
    [mydomain.com. (10): Connection timed out]
     
  7. mazrendra

    mazrendra New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    kalo port nya SMTP seh kebuka, juga config MX nya sudah bener, aku juga dah minta support nya Cpanel.net buat cek, katanya gak ada masalah.

    Ada ide lain mungkin ?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...