Masalah dengan WHMCS memiliki celah keamanan

Discussion in 'Bisnis Web Hosting' started by mentoutoyo, 26 May 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mentoutoyo

    mentoutoyo Beginner 1.0

    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Guys, Saya mendapatkan info dari admin tempat saya colocation server saya. Katanya WHMCS merupakan salah satu script yang cukup populer tapi katanya karena hostingnya dibuka untuk umum agak sulit untuk menjaga keamanan datanya. Bisa sharing pengalaman menggunkan WHMCS?
    Thanks
     
  2. PusatHosting

    PusatHosting Hosting Guru Web Hosting

    Messages:
    3,341
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    83
    Tips nya WHMCS di letakkan di tempat tersendiri dan terpisah dari akun user hosting, mungkin itu akan lebih baik.
     
  3. xphones

    xphones Expert 1.0

    Messages:
    747
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    28
    Seperti kata kang jaap ... taruh saja di localhost xamp :D
     
  4. Adhie

    Adhie Expert 1.0

    Messages:
    733
    Likes Received:
    56
    Trophy Points:
    28
    wakakkaa,
    quote pada case yang lalu tu :p

    canda mas.

    account billing akan lebih baik di pisahkan dari web utama.
    yang benar punya cela keamanan? :-?

    dan boleh nulled :p
     
  5. JOGLOMedia

    JOGLOMedia Poster 1.0

    Messages:
    88
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    insyaalloh aman koq br
    entah klo si heker yg kmrn brhasil menyusupkan backdoor ke updaten whmcs terbaru :D
     
  6. drupadi

    drupadi Apprentice 1.0 Web Hosting (Company)

    Messages:
    213
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    28
    WHMCS mudah2an aman, sebetulnya semua software itu relatif keamanannya, tapi kalau dilihat dari support dan updatenya WHMCS meyakinkan.
    Tinggal kita setting2 securitynya saja, kalau bisa terpisah dari web lain.

    While we are all currently focused on security, we would like to take this opportunity to ask everyone to read our Security Guide @ Further Security Steps - WHMCS Documentation

    While it would be ideal for all steps to be followed, we recommend that you at least rename (Further Security Steps - WHMCS Documentation), and apply IP protection (Further Security Steps - WHMCS Documentation) and/or password protection (Further Security Steps - WHMCS Documentation) to the admin directory.

    We are continuing to work tirelessly to resume normal service and regain your trust. On behalf of everyone at WHMCS please accept my apologies for the inconvenience and we thank you for your support.

    ----
    Matt
    WHMCS Limited
    WHMCS - The Complete Client Management, Billing & Support Solution
     
  7. drupadi

    drupadi Apprentice 1.0 Web Hosting (Company)

    Messages:
    213
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    28
    WHMCS mudah2an aman, sebetulnya semua software itu relatif keamanannya, tapi kalau dilihat dari support dan updatenya WHMCS meyakinkan.
    Tinggal kita setting2 securitynya saja, kalau bisa terpisah dari web lain.

    While we are all currently focused on security, we would like to take this opportunity to ask everyone to read our Security Guide @ Further Security Steps - WHMCS Documentation

    While it would be ideal for all steps to be followed, we recommend that you at least rename (Further Security Steps - WHMCS Documentation), and apply IP protection (Further Security Steps - WHMCS Documentation) and/or password protection (Further Security Steps - WHMCS Documentation) to the admin directory.

    We are continuing to work tirelessly to resume normal service and regain your trust. On behalf of everyone at WHMCS please accept my apologies for the inconvenience and we thank you for your support.

    ----
    Matt
    WHMCS Limited
    WHMCS - The Complete Client Management, Billing & Support Solution
     
  8. lutfiutama

    lutfiutama Apprentice 1.0

    Messages:
    355
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    tapi kalo misalnya si hacker udah masuk admin whmcs nya, otomatis server hosting yang udah konek dengan whmcs nya bakal ikut jebol dong ?
     
  9. PusatHosting

    PusatHosting Hosting Guru Web Hosting

    Messages:
    3,341
    Likes Received:
    326
    Trophy Points:
    83
    Betul, Tapi akan lebih singkat proses identifikasinya jika terjadi masalah. Minimal hanya ada 2 hal perlu di cek kalau ngga script WHMCSnya ya servernya.
     
  10. lutfiutama

    lutfiutama Apprentice 1.0

    Messages:
    355
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    iya sih bener, sebaiknya untuk whmcs sendiri lebih pilih di tempatkan di vps atau dedicated server ?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...