[TOLONG] Setup WHM di VPS

Discussion in 'The Cafe' started by abgaul, 5 Jan 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. abgaul

    abgaul Poster 1.0

    Messages:
    94
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Hi para suhu.. saya mau minta bantuan step by step untuk setup WHM di VPS saya..

    ada banyak yang mau de setting cuma saya baru pertama kali ini mau install WHM..

    pas baru mau setup dah ada kek gini.


    This Server's Hostname * : sub.namadomain.com
    The current hostname of the server must be set to a valid FQDN (Fully Qualified Domain Name) to work properly.
    It must have this format: name.domain.tld
    Good examples: server45.yourdomain.com, sub.yourdomain.com
    Bad examples: server2, somedomain.com

    Di bawahnya :

    Main Network/Ethernet Device

    If you are using a device other than the first network/Ethernet device (known as eth0 on some systems), select your device from the drop-down menu.

    Please note that an interface with a colon :)) in its name, such as venet0:0, is a virtual interface. You will not be able to bind IPs if you choose a virtual interface as the main network/Ethernet device.

    Select the main network/Ethernet device: venet0:0 trus ada dropdown Other..

    saya benar2 gelap dah.. Mohon pencerahan para suhu..
     
  2. jr-webhost

    jr-webhost Apprentice 2.0

    Messages:
    448
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    itu udah dikasih petunjuknya, tinggal ngikutin aja
     
  3. susan

    susan Apprentice 1.0

    Messages:
    288
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    28
  4. abgaul

    abgaul Poster 1.0

    Messages:
    94
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Benergan heheheh dah bisa skrang... Oh ya kalo mau install Softaculouse gmana yah ? saya cari2 auto installer di WHM gak ada apa harus di install sendiri ? makasih
     
  5. jr-webhost

    jr-webhost Apprentice 2.0

    Messages:
    448
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    softaculous harus install manual via ssh
     
  6. abgaul

    abgaul Poster 1.0

    Messages:
    94
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Bayar pa gratis Tuan ? gmana cara installnya ??

    Mohon petunuk Tuan...
     
  7. jaapns

    jaapns Hosting Guru Web Hosting

    Messages:
    3,261
    Likes Received:
    443
    Trophy Points:
    83
    softaculous bisa gratis , cuma ya itu CMS popular ga ada...


    pastikan di tweaking nya di aktifkan dulu ioncube loadernya, baru install softaculous

    semua ada petunjuknya tinggal rajin aja cek ke pembuatnya
    http://www.softaculous.com/docs/Installing_Softaculous_in_cPanel
     
  8. abgaul

    abgaul Poster 1.0

    Messages:
    94
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Wow mantap Tuan makasih.... yah.. :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...