Satu lagi alasan kenapa webhosting berbayar menjadi penting



Status
Not open for further replies.

ramadoni

Apprentice 1.0
berikut kutipan sebuah artikel yang menceritakan bagaimana sebuah blog yang sangat berkualitas kontennya dimatikan begitu saja oleh Google

Original post: On January 2nd, financial blogger extaordinaire John Hempton published a long post with the inflammatory title: "A dark privatised social security story: Astarra, the missing money and how examining a fund manager owned by Joe Biden’s family led to substantial regulatory action in Australia."

I can read it right now in my Google reader, but if you want check it out, you're out of luck.

Suddenly Hempton's blog -- which uses Google's blog platform Blogger -- is labeled as spam and unavailable.

The discovery was made by Felix Salmon, who suspects that someone wants to silence Hempton, and is using Google's report spam feature to silence Hempton's blog.

Whatever the reason is, it's embarrassing that a blog like Hempton's can so easily get snagged, particularly considering the quality of its content and the multitude of inbound links from high profile sites, as Salmon notes.

Hopefully this will be corrected soon, but for an average person, it's not always easy to rectify Google's mistakes.

This is another risk of using Google's cloud -- something we recently discovered when our email was hacked -- and if you're a blogger who publishes content that may make people angry, it's probably worth getting your own domain and hosting setup.
Update: Hempton's blog is now back.

sumber: http://www.businessinsider.com/google-shuts-down-popular-blogger-john-hempton-after-publishing-controversial-post-2010-1
yah walaupun pada akhirnya blog ini kembali dihidupkan,.. gimana menurut teman2??
 

galuh82

Hosting Guru
Verified Provider
berikut kutipan sebuah artikel yang menceritakan bagaimana sebuah blog yang sangat berkualitas kontennya dimatikan begitu saja oleh Google

yah walaupun pada akhirnya blog ini kembali dihidupkan,.. gimana menurut teman2??
kebetulan saya nggak pake layanan blognya google, btw kalo hal tersebut ada dalam TOS/SLA sih dah resiko, tapi dikala tidak ini akan mencemarkan nama google heee

salam,
 

sukoharjo

Beginner 2.0
hmm...layanan webhosting berbayar pun juga bisa dimatikan kok. kalau melanggar aturan yg ditentukan provider atau melanggar hukum dimana server berada, atau mgkn juga hukum dimana si empunya blog berada....
 

mimizu

Poster 2.0
kebetulan saya nggak pake layanan blognya google, btw kalo hal tersebut ada dalam TOS/SLA sih dah resiko, tapi dikala tidak ini akan mencemarkan nama google heee

salam,
kalau sudah menyangkut dengan TOS/SLA ya mau bilang apa lagi :) baik buruknya suatu situs klo sudah melanggar TOS/SLA keok juga lah mau gratis maupun berbayar :)
 

jaapns

Hosting Guru
Verified Provider
intinya ya jangan melanggar Tos itu yg penting, berbayar atau tidak kalo melanggar Tos tetap bisa di tutup. Tapi namanya kontrak rumah bikin kotor dan tidak sesuai dengan aturan pemilik rumah pasti juga di usir...... mau kontrak rumah yg gratis atau bayar...... :)
Cuma berbayar nilai pertanggungjawabannya jelas, kita bisa protes............... dan termanaged dengan baik
 
Status
Not open for further replies.

Top