Nginx (engineX) jadi komersil (jangan ketipu yak!) hehehe



Status
Not open for further replies.

cpserv

Expert 1.0
iseng2 buka site newsnya nginx keluar disclaimer dari Igor Sysoev (otak dari nginx) klo dia mau fokus full time buat nginx. nanti yang di komersilkan supportnya. nginx-nya tetap gratis dan open source. berikut isi messagenya:
I have got news for you about nginx.

Recently it became very clear for me that because of increasing popularity of nginx and the volume of work required to develop the code and doing support, I really need to put it at another level.

So, I have decided to focus even more on nginx and established nginx as a company to fully dedicate myself to the project. I am not alone, there are a few nice people working for me on this. I am focusing on the development part, and to some extent on the company operations as well.

Our primary goals are improving support and communication for our users, streamlining the development process, revamping the documentation, integrating and speeding up pending bugfixes and patches, introducing long-requested functionality and more.

It should be noted that nginx will remain free, open-source software under 2-clause BSD license. There will be no shortage of new and long-awaited features too.

Thank you very much for your ongoing support through all these years. Without your awareness, feedback and support nginx would not become that successful. I am really looking forward to see more people who found nginx useful. I am also very glad we now have a proper way of doing a lot more for you.

Thanks!
Igor Sysoev
sumber: http://nginx.org/#2011-07-18

mudah2an nginx makin keren dan makin maju sejak Igor fokus ngurusin 100%. :D


yang punya lahan : mohon di pindah yah kalau salah tempat. atau dihapus kalau ternyata udah ada yg post sebelumnya. terima kasih. :p


edit: ternyata di WHT juga ada yg bahas webhostingtalk.com/showthread.php?t=1066299
 
Last edited:

vishualhost

Expert 2.0
ohh ini jd yg berbayar untuk support technical dr nginx itu sendiri yach ?
klo scriptnya tetap opensource
 

cpserv

Expert 1.0
ho oh. kemungkinan sih jadi mirip2 sama mmm,, sun/mysql/oracle kali ya? mysql ada yg bayar ada yang gratis. yang dibayar kan supportnya klo ga salah. tapi ga penting juga sih berita jadi berbayar atau ngganya,, yg penting si Igor udah pulang kampung! hehehe
 

galuh82

Hosting Guru
Verified Provider
sip +1 untuk nginx.. mereka juga kemaren rilis lagi tuh heheh

2011-07-19

nginx-1.0.5 stable version, nginx-0.8.55 and nginx-0.7.69 legacy stable versions have been released.
sama seperti varnish-cache yang softwarenya sendiri adalah opensource .. CMIIW
 

vishualhost

Expert 2.0
hehehe yg terpenting sih scriptnya yg opensource , klo masalah teknis karena nginx dah cukup lama beredar aku rasa sudah banyak yg familiar dengan nginx diluar staffnya itu sendiri .
 
Status
Not open for further replies.

Top