Softaculous Auto Installer



Status
Not open for further replies.

galuh82

Hosting Guru
Verified Provider
The Softaculous Team has released Softaculous 2.8

Softa dah update lagi .. tambah mantap aja :)

salam,

The Softaculous Team has released Softaculous 2.8
This version of Softaculous has some cool new features and a backup utility as well.

A complete list of changes:

1) A Backup utility has been added into Softaculous. Users can now create and download backups from the Softaculous Panel.

2) A cool new Search feature has been added in Softaculous. This search feature is available throughout Softaculous. Users can type in the script name and they will be redirected to the script itself. A suggestion will also be made as you type in the search box!

3) Users will be shown a message on the Softaculous Index if there is any outdated installations.

4) Ability to choose 'http://', 'https://', 'http://www', 'https://www' while installing scripts has been added.

5) The CRON jobs will email users if there is any newer version of scripts available.

6) A new feature which will enable the Admin to email users having Outdated Installations has been added.

7) The Fantastico importer at the Admin Level has been improved.

8) The Softaculous CORE has been improved for better perfomance.

We hope you enjoy this version of Softaculous. The search feature is a completely new concept and we hope you will like it. Also the backup utility will enable users to backup their installations by the click of a button. You will soon see some more improvements in the versions to come and also some more scripts!

Announcement Topic:
http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=518

Regards,
The Softaculous Team
 

Racoon22

Beginner 2.0
Klo untuk installasi awal,, softacoulus punya versi terbaru,,, lebih cepat rilis installer buat wp skrng ini..

tp bukannya ada menu automatic update buat pengguna WP...???????

menurut saya gak terlalu penting klo pengguna WP,, krn saya sendiri menggunakan wp dari versi 2.5,,, sampe sekarang 2,9,, update pake bawaan automatic dari wp-adminnya sendiri,,, malah gak pernah pake softacoulus & fantastico lagi...

saya bukan mau menjelekan softacoulus, fantastico, installatron dll.... Ada kalanya client / user pengguna webhosting memanfaatkan auto update dari control admin wp nya sendiri... Semoga bermanfaat..
 

mixmaxspace

Hosting Guru
Kadang untuk memenuhi keinginan klien yang ngefans banget sama Fanta, mau gak mau semua server diinstal Fanta supaya terlihat lengkap, padahal Softa sendiri dia lebih baik, lebih terupdate, dan tentunya lebih Buanyak scriptnya. Terbukti dari Thread ini yang semua pada ngacungin jempol buat Softa...
Saya dari dulu kalo nyoba2 instal script cuman pakek Softa, ada update versi baru langsung diumumin via email. Jadi Fanta belum bisa dikasih review mengenai keterlambatan beberapa versi scriptnya. Hehehehe
 

galuh82

Hosting Guru
Verified Provider
Klo untuk installasi awal,, softacoulus punya versi terbaru,,, lebih cepat rilis installer buat wp skrng ini..

tp bukannya ada menu automatic update buat pengguna WP...???????

menurut saya gak terlalu penting klo pengguna WP,, krn saya sendiri menggunakan wp dari versi 2.5,,, sampe sekarang 2,9,, update pake bawaan automatic dari wp-adminnya sendiri,,, malah gak pernah pake softacoulus & fantastico lagi...

saya bukan mau menjelekan softacoulus, fantastico, installatron dll.... Ada kalanya client / user pengguna webhosting memanfaatkan auto update dari control admin wp nya sendiri... Semoga bermanfaat..
opsi ini berlaku untuk server yang memiliki BW LN yang cukup :) apabila tidak, dijamin gagal .. kalo server di LN mestinya hal ini tidak menjadi masalah

salam,
 

Ephemeraboy

Poster 1.0
@racoon
casenya kan wp
toh pada kenyataannya
kalau mereka mau install blog lebih dari satu
dan menggunakan script yang jebot
terus update lagi
secara teknikal tidak efisien
dan salah satu kelebihan softcalous adalah kecepatan mereka dalam mengupdate script...
dan juga total script
lagipula, para customer kan biasanya gak makai wp aja...
contohnya buat forum kayak phpbb..
updating manual tuh....gak bisa automatic update
tapi softca bisa mengupdate forum itu langsung
tanpa harus kita manual...
 

galuh82

Hosting Guru
Verified Provider
The Softaculous Team has released Softaculous 2.9

Just info :)
=======

The Softaculous Team has released Softaculous 2.9
This version of Softaculous has some cool new features and the ability to add custom scripts.

A complete list of changes:

1) We have added a cool new feature. Anyone can now make a Script Package and add it to Softaculous. We call them Custom Scripts. The documentation to make a package is available at Softaculous.com

2) An Installatron Converter has been added for the Endusers. The enduser will be able to synchronize installations of scripts that are common in Softaculous and Installatron.

3) phpwcms can also be imported from Fantastico.

4) MySQL name suggestion will have a random number appended at the end.

5) If the mysql database name was more than 7 characters and the account username was more than 8 characters the database was not made in the Softaculous version of Direct Admin. This is a very rare situation, but it has been fixed in Softaculous 2.9 .

6) Softaculous will suggest the user to take a backup in case of a script upgrade being available.

7) Softaculous used to suggest the user that a new upgrade was available, if the latest package of a script was not downloaded and the list of scripts (scripts.php) was downloaded. This has now been fixed.

8) The installation links will now open in a new tab or new window.

9) The Direct Admin open_basedir bug has been rectified.

10) The Security token bug in WHM has been fixed.

Four new scripts were also added:
1) WikkaWiki -> 1.2
2) phpwcms -> 1.4.5
3) bbPress -> 1.0.2
4) phpFreeChat -> 1.3

We hope you enjoy this version of Softaculous. The capability to add Custom Scripts will enable many hosts to add scripts that are not available in Softaculous. At the same time Script Vendors will easily be able to add scripts into Softaculous, so user can expect more scripts!

Announcement Topic:
http://www.softaculous.com/board/index.php?tid=580
 
Status
Not open for further replies.

Top